open-navfaktor-logo
search
Agresija na Gazu
Erdogan: Netanyahu je "Firer današnjice", barbarstvo doseže genocid nad Palestincima
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako zapadne zemlje i međunarodne sigurnosne institucije, koje nisu položile ispit po pitanju Gaze, više nemaju nikakav kredibilitet.
19.01.2024. u 15:52
get url
text

- Oni koji su izazvali masakr oko 25.000 nevinih ljudi u Gazi, većinom žena i djece, suočit će se sa 'gorućim posljedicama' svojih djela - rekao je Erdogan na pomorskoj ceremoniji isporuke četiri nova broda u sjeverozapadnoj provinciji Yalova i dodao:

- Da budemo iskreni, zapadne zemlje i međunarodne sigurnosne institucije, koje su imale posljednji loš test po pitanju Gaze, više nemaju nikakav kredibilitet.

Turski predsjednik je rekao kako oni koji svima drže predavanja o ljudskim pravima i slobodama, 105 dana nisu vidjeli brutalno ubijenu djecu, bebe i žene.

- Mnogima je danas dovoljno da posmatraju barbarstvo koje doseže genocid nad Palestincima koje "Firer" današnjice Netanyahu (Benjamin, op.a.) i njegova ekipa izvode nad Palestincima - naglasio je Erdogan.

Dodao je da su, kao i u Iraku, Bosni i Hercegovini, Siriji, Jemenu, Mjanmaru, Somaliji i Afganistanu, institucije odgovorne za osiguranje globalne sigurnosti zakazale i pretrpjele ozbiljan gubitak ugleda.

Govoreći i o današnjoj isporuci novih brodova turskoj mornarici, Erdogan je kazao:

- Danas ne samo da isporučujemo naše brodove, već isporučujemo i prvo bespilotno površinsko vozilo na svijetu s mogućnošću elektronskog ratovanja naše mornarice. Naše autonomno površinsko pomorsko vozilo, Marlin Sida, obavljat će obavještajne, izviđačke i nadzorne misije, površinsko ratovanje, elektroničku podršku i misije elektroničkog napada bez posade i potpuno autonomno. Marlin Sida će podržati našu dominaciju na morima svojim vrhunskim tehničkim osobinama i dat će povjerenje prijateljima i strah neprijateljima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.