open-navfaktor-logo
search
Razgovor s novinarima
Erdogan: Netanyahu neće izbjeći posljedice svojih djela
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je da izraelski premijer Benjamin Netanyahu neće moći izbjeći kaznu i da će prije ili poslije biti procesuiran i platiti cijenu ratnih zločina koje je počinio.
06.12.2023. u 12:35
get url
text

Erdogan je u razgovoru s novinarima na povratnom letu nakon posjete Kataru komentirao aktuelne izraelske napade na blokirani palestinski Pojas Gaze.

- Netanyahu neće izbjeći posljedice svojih djela, biće priveden pravdi i platiće cijenu za ratne zločine koje je počinio - poručio je turski predsjednik Erdogan.

Također je kazao da je Netanyahu na rubu bankrota i da svakog časa može istaknuti bijelu zastavu.

Govoreći o planu Izraela da vrši atentate na članove Hamasa izvan Palestine, Erdogan je poručio da će Izrael platiti cijenu kakvu ne može ni zamisliti ako se usudi takvo nešto pokušati u Republici Turskoj.

Poručio je i da se regija ne bi trenutno suočavala s ovom teškom situacijom da Izrael nije imao podršku zapadnih zemalja, posebno Sjedinjenih Američkih Država.

- Gaza pripada Palestincima, ne priznajemo nijednu instancu odlučivanja koja ignoriše njihove odluke - naglasio je Erdogan.

Turski predsjednik je također poručio da ne postoji niko na svijetu ko ne zna za napredak koji je Turska postigla u obavještajnoj i sigurnosnoj oblasti i da to niko ne treba ni da gubi iz vida.

- Turska je spremna biti domaćin mirovne konferencije o izraelsko-palestinskom sukobu i djelovati kao država garant sve dok istinski žele mir - istakao je Erdogan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.