open-navfaktor-logo
search
Turska
Erdogan: U razdoblju nakon pandemije ksenofobija i islamofobija postat će sve rašireniji
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je u subotu kako će s porastom ekonomskih poteškoća u razdoblju nakon pandemije koronavirusa, ksenofobija i islamofobija postati sve raširenije.
02.10.2021. u 20:05
get url
text

Erdogan je u predsjedničkom uredu Dolmabahce u Istanbulu primio predsjednika Međunarodne unije demokrata (UID) Koksal Kusa i delegaciju.

Turski predsjednik je u obraćanju govorio o pandemiji, odnosno o problemima s kojima će se ljudi na globalnom nivou suočavati nakon nje.

Kazao je kako s procesom normalizacije razaranja uzrokovana pandemijom počinju izlaziti na vidjelo.

- Slike sa benzinskih pumpi i tržnica u Velikoj Britaniji proteklih dana samo su jedan primjer poremećaja uzrokovanih pandemijom u lancima opskrbe. Kako vrijeme prolazi, velika je vjerovatnost da će se slični problemi pojaviti i u drugim zemljama. S porastom ekonomskih poteškoća u razdoblju nakon pandemije korornavirusa, ksenofobija i islamofobija postat će sve raširenije - rekao je Erdogan, te dodao:

- Kulturni rasizam univerzalni je problem koji ne pogađa samo nas i naše građane, već i sve strance i doseljenike u Evropi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.