open-navfaktor-logo
search
Obnova Turske
Erdogan: Zemljotres je uništio naše domove, ali nam neće oduzeti volju za uspjehom
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan prisustvovao je ceremoniji početka izgradnje novih stambenih zgrada u zemljotresima pogođenim južnim regijama te zemlje te je poručio da će izgradnja biti gotova za godinu i da će žrtve zemljotresa dobiti nove domove u tom roku.  
23.03.2023. u 19:39
get url
text
Erdogan
Erdogan

Danas je počela izgradnja stambenih zgrada u zemljotresima pogođenih 11 južnih turskih provincija, a Erdogan je prisustvovao skupu u Kahramanmarasu, provinciji koja je najteže pogođena februarskom katastrofom.

- Zemljotres je možda uništio naše domove i nanio nam bol, ali ova katastrofa neće oduzeti našu volju za uspjehom, odlučnost da ostvarimo viziju Stoljeće Turske - poručio je Erdogan.

On je kazao da će u Kahramanmarasu biti izgrađeno 77.057 stanova i 30.310 kuća koja se porušene u zemljotresu.

- U roku od godinu dana ćemo izgraditi i nove domove predati našim građanima koji na to imaju pravo nakon zemljotresa - kazao je Erdogan.

Ističući kako Trska nanovo gradi ono što je porušeno u zemljotresima, poplavama i klizištima, Erdogan je kazao da će biti ponovo izgrađeni svi porušeni objekti, uključujući i poslovne zgrade, škole, bolnice i industrijske zone.

On je i ovom prilikom odao počast svim smrtno stradalim od posljedica katastrofa na jugu Turske te je poručio da će Turska raditi još više i još bolje zbog žrtve koju je podnijela.

Ističući kako je već počela izgradnja oko 18.000 stambenih jedinica, Erdogan je kazao da će u roku od godine biti izgrađeno 319.000 takvih jedinica, a da će ukupno u konačnici biti izgrađeno ukupno 650.000 stambenih jedinica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.