open-navfaktor-logo
search
Prijeti mu dugotrajni zatvor
Ermin Haskić, koji je ubio djeda i tukao nenu, ranije osuđivan zbog nasilja u porodici
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla uputilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Ermina Haskića (30) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici sa smrtnom posljedicom, saopćeno je Tužilaštva TK.
18.03.2021. u 09:35
get url
text

Haskić je osumnjičen da se 15. marta 2021. godine u večernjim satima u porodičnoj kući u Tuzli, u kojoj živi s djedom i nenom, nasilno ponašao, a nakon toga fizički nasrnuo na djeda, udarao ga pesnicama i štapom po glavi i tijelu i nanio mu povrede zbog kojih je osamdesetogodišnjak preminuo u UKC-u u Tuzli iste večeri. Također, Haskić je neni, koja je pokušala da spriječi da udara djeda, istrgnuo štap iz ruku i odgurnuo je, prilikom čega joj je nanio povredu na desnoj ruci.

Pripadnici MUP-a TK su jučer lišili slobode Haskića, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Haskić je i ranije osuđivan za krivično djelo nasilje u porodici zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja djeda i nene. Pravosnažnom presudom Kantonalnog suda Tuzla iz 2020. godine osuđen je za nasilje u porodici i nasilničko ponašanje na kaznu zatvora od devet mjeseci te je pušten iz zatvora u decembru 2020. godine.

Za krivično djelo nasilje u porodici sa smrtnom posljedicom je u Krivičnom zakonu FBiH propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.