open-navfaktor-logo
search
Brzi odgovor 2023
EUFOR će od 11. do 29 septembra održati vojnu vježbu širom BiH
Godišnja vježba "EUFOR brzi odgovor 2023" (EUFOR Quick Response 2023) održat će se od 11. do 29. septembra širom Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz Glavne komande Snaga Evropske unije (EUFOR).
30.08.2023. u 17:29
get url
text

U vježbi će učestvovati vojnici iz 22 države učesnice misije EUFOR-a, koje će privremeno ojačati sastav EUFOR-a tako što će poslati rezervne snage koje su trenutno u pripravnosti u tim zemljama.

- Svrha ove vježbe je pokazati spremnost EUFOR-a i potvrditi njegovu stalnu podršku u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH - navodi se.

Javna kampanja uključuje oglase na bilbordima, na TV-u, radio stanicama i štampanim medijima. Kampanja počinje 30. augusta 2023. godine i trajat će do 4. septembra, a imat će veliku vidljivost širom BiH.

U danima pred samu vježbu, građani BiH mogu očekivati pojačano kretanje trupa i prijevoz opreme rezervnih snaga EUFOR-a pri dolasku u BiH.

Podrobnije informacije o pojedinostima vježbe i tačnim lokacijama bit će objavljene prije samog početka vježbe, naveli su iz EUFOR-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.