open-navfaktor-logo
search
Javni poziv
Evo koja je početna cijena Olimpijske kuće na Bjelašnici u vlasništvu KJP ZOI'84
Kantonalna agencija za privatizaciju i privlačenje investicija Sarajevo oglasila je aukcijsku prodaju Olimpijske kuće na planini Bjelašnici koja je vlasništvu Kantonalnog javnog preduzeća ZOI'84.  
05.02.2024. u 12:31
get url
text

Kako se navodi u Javnom pozivu, Olimpijska kuća nalazi se u KO Presjenica, Općina Trnovo, a na prodaji je 983 m2 zemljišta i pomoćna zgrada u privredi površine 235 m2, što čini ukupno 1218 m2. 

Početna cijena je 465.700,00 KM, a depozit za učešće na aukciji je 10 posto od pomenute sume, 46.570,00 KM. Naknada za učešće je 100 KM. 

Početna cijena predmeta prodaje utvrđena je na osnovu procjena fer tržišne vrijednosti nekretnina i potvrđena Odlukom Vlade Kantona Sarajevo broj: 02-04-51770-13/23 od 14.12.2023 godine. Prodaja nekretnine ispod početne cijene neće se provoditi.

U katastru je ucrtan i uplanjen objekat, ali na licu mjesta objekat ne postoji. Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju nije upoznata postoji li još činjenica koje bi mogle uticati, bilo pozitivno ili negativno na kupoprodaju, a koje Agenciji nisu dostupne ili Agenciji sa namjerom ili nenamjerno nisu saopštene, te za iste ne odgovara.

Upućuju se potencijalni ponuđači da za sve informacije o Regulacionom planu područja na kojem se nekretnina nalazi, obrate nadležnim općinskim službama.

Dokumentacija se dostavlja putem pošte ili lično na adresu Kantonalne agencije privlačenje investicija i privatizaciju, ul. Aleja Bosne Srebrene bb – II sprat blok B, Sarajevo (uz obaveznu naznaku šifre predmeta i broja aukcije na koju se prijavljuju), najkasnije 7 dana prije početka aukcije, odnosno do 15.02.2024. godine do 16:00 sati.

Prijavom na aukciju, učesnici potvrđuju da su u cijelosti upoznati sa svim uslovima prodaje predmetnih nekretnina, kao i pravnoj naravi prodaje iz Javnog poziva, kao i sa obavezama koje proizilaze iz propisa vezanih za ovu oblast, te da ih u potpunosti prihvataju.

Aukcija će se održati u aukcionarskom centru Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, ul. Aleja Bosne Srebrene bb – prizemlje, Sarajevo, 22.februara sa početkom u 11 sati. Ponude će se primati do 15. februara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.