open-navfaktor-logo
search
Pronađeno oružje
Faktor saznaje: FUP pretresa u Sanskom Mostu, na meti istražitelja komesar MUP-a USK Mujo Koričić
Istraga o zloupotrebama u MUP-u Unsko-sanskog kantona nastavljena je na području Općine Sanski Most.
30.06.2021. u 11:39
get url
text

Kako saznaje Faktor, Tužilaštvo USK i Federalna uprava policije, po naredbi Suda u Bihaću, trenutno na više lokaliteta ove općine vrši pretres i izuzimanje naoružanja. Ujedno se izuzima i dokumentacija u policijskoj stanici u Sanskom Mostu koja upućuje na zloupotrebe visokih policijskih dužnosnika.

Izvor iz istrage otkrio nam je da se radi o istrazi koja se odnosi na navodno nezakonito postupanje policijskog komesara Uprave policije MUP-a USK Muje Koričića.

Koričić se, naime, sumnjiči da je naredio da se jednoj kriminogenoj osobi vrati veća količina oružja koja mu je prethodno oduzeta.

- Pretresaju se službene prostorije Policijske uprave Sanski Most i stan te osobe. Istražitelji su pronašli oružje koje je predmet istrage - otkriva nam ovaj izvor.

Pored toga, Koričića Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona sumnjiči da odbijajući da sam sebi uplati beneficiju, izbjegava odlazak u penziju.

Koričić je, kako sumnaju istražitelji, trebao da ide u penziju još u maju ove godine.

Izbjegavajući plaćanje beneficiranog radnog staža, on taj postupak odgađa i, kako se sumnja, nezakonito nastavlja obnašati funkciju komesara Uprave policije USK.

Više informacija bit će poznato nakon što se FUP i Tužilaštvo USK i zvanično oglase o ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.