open-navfaktor-logo
search
Sarajevo i Goražde
FUP o akciji "Drina": Uhapšeno sedam osumnjičenih, pronađeni droga i oružje
Federalna uprava policije oglasila se o akciji "Drina", koju od jutros, zajedno sa policajcima MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona, provode na području tog i Kantona Sarajevo.
21.02.2023. u 12:24
get url
text

VEZANI TEKST - Akcija "Drina": FUP i MUP BPK hapse u Goraždu i Sarajevu zbog droge

- U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Goraždu izvršen je pretres na četiri lokacije na području Goražda i jedne lokacije na području Kantona Sarajevo. Tom prilikom slobode su lišeni Š. P. (1972), M. P. (1980), A. D. (1988), R. Č. (1987), F. H. (1956), M. H. (2004) iz Goražde i A. O. (1985) iz Sarajeva. Prilikom pretresa pronađena su određene količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge amfetamin i Cannabis sativa L., vage za precizno mjerenje, vatreno oružje kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela - naveli su iz FUP-a.

Dodaju da se svi uhapšeni sumnjiče da su određeni vremenski period opojnu drogu nabavljali, proizvodili, transportovali i neovlašteno je stavljali u promet s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.