open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Govedarica: Lukač je iznio notorne neistine, tužit ćemo ga za klevetu
Da živimo u normalnom društvu bio bi smijenjen i odgovarao za zataškavanje ubistva banjalučkog studenta. Neka saopšti ko je ubio Davida Dragičevića. Na to pitanje on treba da daje odgovor i da li je tačno da je u to ubistvo umiješan vrh MUP-a RS,  rekao je Govedarica
02.10.2018. u 16:04
get url
text

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je kazao danas da uhapšeni Aleksandar Radić nije povjerenik SDS-a.

Pripadnici MUP-a RS uhapsili su jučer u Čelincu Aleksandra Radića (42), a ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač danas je rekao da se radi o atkivisti SDS-a i čovjeku koji uživa povjerenje vrha ove stranke. Radić je uhapšen zbog sumnje da je u noći sa 30. na 31. marta ispalio zolju na zgradu koncerna "Agram" u Banjoj Luci.

Današnjoij press konferenciji u Banjoj Luci, sazvanoj ovim povodom, su prisustvovali i drugi lider opozicionih stranaka u RS-u, Dragan Čavić (NDP), Branislav Borenović (PDP), kao i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić (SDS).

Govedarica je kazao da je Lukač danas zloupotrijebio svoju funkciju, i stavio se na poziciju tužioca i sudije, a sramnom je nazvao kvalifikaciju da je "SDS teroristička organizacija koja stoji iza Radića".

- Ovo podsjeća na slučaj Davida Dragičevića, odnosno press konferenciju u kojoj pripadnici MUP-a žele da kvalifikuju čin bez saglasnosti nadležnog tužilaštva – rekao je lider SDS-a.

Govedarica je podsjeto da je 29. maja raspustio opštinski odbor u Čelincu, te Mektića imenovao za povjerenika.

- Sve što je iznio Lukač neka mu služi na čast, a iznio je notorne neistine. Radić je član SDS-a od 2015. godine. Nije ga učlanio ni Mektić ni Govedarica, već Goran Tubak, čovjek kojeg sam raspustio sa mjesta u OO Čelinac i koji je isključen iz SDS-a odlukom Predsjedništva – dodao je Govedarica, te podvukao da Radiću "nije mjesto u SDS-u", te dodao da će prema njemu reagovati kada se o slučaju Radića izjasni nadležno tužilaštvo. Ponovio je da ga sve danas podsjeća na press konferenciju održanoj da bi se "zataškao slučaj ubistva Davida Dragičevića".

- Gospodin Lukač mora da zna da je izrekao teške optužbe i da će morati za ovo što je učinio doći pred sud pravde u RS-u. SDS i ja ćemo podnijeti tužbu za klevetu. Izjavio je da je SDS teroristička organizacija i da stojimo iza izvjesnog Radića. Osuđujem izvjesnog Radića, ukoliko je to učinio, a to bi trebalo da kaže nadležno tužilaštvo – istakao je Govedarica.

Poručio je i da, ako bi neko trebalo da podnese ostavku, to je Lukač.

- Da živimo u normalnom društvu bio bi smijenjen i odgovarao za zataškavanje ubistva banjalučkog studenta. Neka saopšti ko je ubio Davida Dragičevića. Na to pitanje on treba da daje odgovor i da li je tačno da je u to ubistvo umiješan vrh MUP-a RS – rekao je Govedarica.

Poručio je Lukaču i da će vrlo brzo doći vrijeme da odgovara.

- Dragane Lukaču, odgovaraćeš za sve. I dati odgovore na mnoga pitanja. Uvjeren sam u to – podvukao je Govedarica.

Mektić je također kazao da će Lukač morati dati odgovor na mnoga pitanja u vezi sa zataškavanjem slučajeva ozbiljnog kriminala, pa i ubistava.

- Ovo je još jedna u nizu skandaloznih konferencija za štampu, kao ona od 26. marta. Ovdje je samo još nedostajao šef za organizovani kriminal i sudski vještak. Ministar Lukač je uradio sve. Ne vjerujem uopšte u njegovu priču, kao što nisam vjerovao ni 26. marta u onu konferenciju za štampu. Vjerovaću samo onda ako bude podignuta optužnica – istakao je Mektić.

Čavić je ocijenio da je današnja konferencija ministra Lukača bila "cirkusantska zabava", te da je još trebalo da dovedu gutače vatre...

- Mene je prozvao iz vremena kad sam bio predsjednik. U moje vrijeme takav ministar policije nije se mogao ni zamisliti. Ne bi bio sekunde ministar. Tražio bih odmah da da ostavku ili bih razriješio Vladu ukoliko ne žele da ga smijene. Ovo je bila poruka da su institucije za sprovođenje zakona u potpunosti uključene u političku kampanju. Oni koji čine krivična djela, za njih opostoji odgovornost, bez obzira čiji su i odakle – poručio je Čavić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.