open-navfaktor-logo
search
Akcija Insider
Granična policija BiH: Uhapšeno 11 osoba zbog krijumčarenja ljudi
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva BiH, a prema naredbama Suda BiH, uspješno su realizirali akciju "Insider", prilikom čega su obavljeni pretresi na devet lokacija na području Zvornika, Tuzle, Konjica i Brčko distrikta BiH.
07.07.2022. u 15:16
get url
text

Kako su saopćili iz Granične policije BiH, navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Uhapšeno je jedanaest osoba, svi su državljani BiH, a prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku (tri motorna vozila, mobilni telefoni, SIM kartice i drugo). Također je pronađena određena količina opojne droge marihuane, digitalna vaga, 14 stabljika indijske konoplje.

VEZANI TEKST - Granični policajci obavljaju pretrese u Zvorniku, Tuzli, Konjicu i Brčkom zbog krijumčarenja ljudi

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je kako su pripadnici Granične policije BiH, unatoč svim izazovima i nedostatku kadrova, u potpunosti opredijeljeni za borbu protiv svakog oblika kriminaliteta.

- Pokušaji krijumčarenja ljudi su, nažalost, sve učestaliji. I jučer smo na graničnom prijelazu Donji Svilaj spriječili krijumčarenje četiri osobe u rezervoaru kamiona, a dan prije na MGP Orašje spriječeno je krijumčarenje 12 osoba. Pripadnici GPBiH ustrajni su u borbi protiv krijumčarenja ljudi, a ovim putem zahvaljujem našim pripadnicima GPBiH, kao i Tužilaštvu BiH, koji su još jednom pokazali ustrajnost i uspješnost u realizaciji operativnih akcija unatoč svim izazovima s kojima se susrećemo, počevši od nedostatka kadrova i materijalno-tehničkih resursa - rekao je Galić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.