open-navfaktor-logo
search
Ublažavanje posljedica
Halebić: Dodatna podrška privrednicima u Kantonu Sarajevo, objavljen javni poziv za dodjelu sredstava
U sklopu podrške privrednicima u Kantonu Sarajevo čije poslovanje je pogođeno pandemijom koronavirusa Kanton Sarajevo obezbjeđuje finansijsku podršku.
23.12.2020. u 17:35
get url
text

Riječ je o sufinansiranju dijela plaće do iznosa zajamčene plaće u FBiH. Javni poziv je objavljen danas na web stranici Ministarstva privrede KS.

Tim povodom ministar finansija Jasmin Halebić je izjavio da su za ovu mjeru podrške privredi u KS obezbjeđena sredstva u budžetu KS u iznosu od 8,6 mil KM. Javni poziv ostaje otvoren 15 dana a privrednim subjektima koji se prijave na javni poziv i dokažu da ispunjavaju kriterije iz Javnog poziva sredstva će, prema planu, biti isplaćena u januaru 2021. g. Ova mjera podrške se provodi u saradnji sa Privrednom komorom KS.

- Cilj mjere je olakšati privrednicima u KS savladavanje izazova sa kojima se susreću u poslovanju a koji su nastali zbog pandemije korona virusa. Jedan dio privrednih subjekata ostvaruje smanjene prihode i ova mjera će im, smatramo, dobro doći za prevazilaženje teškoća u poslovanju - istakao je ministar Halebić.

Ranije je Ministarstvo privrede zajedno sa Udruženjem poslodavaca KS razmatralo stanje u privredi u KS, na temelju čega je ova mjera podrške i kreirana. Ministar Halebić je podsjetio da je ovo mjera koja se u KS provodi po drugi put. Prema sličnoj mjeri privrednicima u KS je do sada implementirana podrška u iznosu od oko 13 mil KM.

Više detalja o javnom pozivu se može naći na sljedećem linku: 

http://mp.ks.gov.ba/sites/mp.ks.gov.ba/files/javni_poziv_3.pdf 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.