open-navfaktor-logo
search
Ubistvo u Doboju
Hanifa nožem ubila supruga Hasana, presvukla ga, uklonila tragove i zovnula policiju
Dobojska policija uhapsila je 59-godišnju Hanifu M. iz tog grada zbog ubistva njenog četiri godine mlađeg supruga Hasana, potvrđeno je Faktoru nezvanično iz izvora bliskih PU Doboj. 
04.01.2023. u 11:24
get url
text

Kako saznajemo, ubistvo se odigralo u ponedjeljak, u porodičnoj kući supružnika.

Hanifa je, kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, nakon svađe i naguravanja sa suprugom, potegla na njega kuhinjski nož i njime ga udarila u nadlakticu.

Kako se ispostavilo, taj ubod je bio koban, jer mu je presjekla arteriju i jako brzo je iskrvario. 

Prema riječima izvora Faktora, ljekar mrtvozornik je kazao da sve i da je bio na mjestu događaja, ne bi mu mogao pomoći. 

Ono što se dalje dešavalo istražiteljima nikako nije bilo jasno nakon što su tek došli na mjesto događaja. 

Hanifa je,kako se ispostavilo, nakon ubistva presvukla muža, očistila mjesto događaja, izbacila je čak i tepihe sa tragovima krvi, a tek potom zovnula policiju.

Policajcima je rekla da se posvađala s mužem i da je on nakon toga sam sebi nanio smrtonosnu povredu. Međutim, to se nije poklapalo sa tragovima zatečenim na mjestu zločina.

Iz PU Doboj jutros su, uz navođenje inicijala osumnjičene, saopćili da je ona uhapšena i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo predata u nadležnost dobojskog Okružnog javnog tužilaštva.

- Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je istog dana u porodičnoj kući lišilo života supruga, lice inicijala H. M., nakon čega je izmijenilo lice mjesta a potom
zatražilo intervenciju policijskih službenika - navedeno je u policijskom saopćenju.

U Zavodu za sudsku medicinu RS-a obavljena je obdukcija preminulog. 

Istraga se nastavlja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.