open-navfaktor-logo
search
Uprkos zabrani policije
I u Parizu održani protesti podrške: "Djeca Gaze, djeca Palestine, čovječanstvo se ubija"
U Parizu, glavnom gradu Francuske, održavaju se demonstracije podrške Palestini, uprkos zabrani policije i kiši. Demonstracije, koji su počele u 14.30 po lokalnom vremenu na trgu Chatelet u Parizu, nastavljaju se pod strogim sigurnosnim mjerama.  
28.10.2023. u 17:53
get url
text

VEZANI TEKST - Uprkos zabrani hiljade Mostaraca daju podršku Palestini

Policija i službenici metroa zatvorili su izlaz sa stanice metroa Chatelet, što je olakšalo prolaz do područja gdje su se demonstracije održavale. Učesnici, koji su morali da koriste različite izlaze sa autobuske stanice, protestovali su zbog ove situacije.

Snage sigurnosti opkolile su demonstrante na trgu Chatelet i upozorile da oni koji uđu u prostor za demonstracije neće moći kasnije napustiti ovo područje.

Demonstranti, koji nisu napustili prostor za demonstracije uprkos zabrani pariske policije i kiši, u rukama nose palestinske zastave.

Tokom demonstracija skandiraju se slogani poput: "Djeca Gaze, djeca Palestine, čovječanstvo se ubija", "Gaza, Pariz je s tobom", "Stop genocidu" i "Prekid vatre".

Prema saopćenju pariske policije, oni koji učestvuju u zabranjenim demonstracijama policija može zaustaviti ili kazniti novčano.

Lokalni sud je odobrio zabranu demonstracija otprilike dva sata prije početka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.