open-navfaktor-logo
search
Vojna industrija
Igman Konjic sa Saudijcima potpisao dva ugovora vrijedna 80 miliona KM
Kompanija namjenske industrije Igman d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije "World Defense Show 2024" koji se održava u Saudijskoj Arabiji svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona KM.
07.02.2024. u 14:32
get url
text

"World Defense Show" sajam vojne industrije koji se od 04. do 08. februara održava u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, okupio je i ove godine više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja, a među zvaničnicima koji su prisustvovali prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domenu odbrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije Igman d.d. Konjic.

Priliku za susret s poslovnim partnerima, delegacija Igmana, predvođena direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića, iskoristila je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA.

- Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne indutrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage snabdijevaju našim proizvodima. Dokaz je to našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana saradnja s odbrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započeta prije nešto više od decenije - kazao je direktor Igmana Đahid Muratbegović, saopćeno je iz kompanije Igman.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.