open-navfaktor-logo
search
Sajam vojne industrije
Igman Konjic u Kairu potpisao ugovore vrijedne 15 miliona maraka
Na drugom izdanju sajma vojne industrije Egypt Defence Expo (EDEX) koji se održava u Kairu, firma Igman Konjic u okviru paviljona Bosne i Hercegovine na sajmu sudjeluje kao izlagač zajedno s drugim firmama namjenske industrije BiH.  
02.12.2021. u 13:08
get url
text
Igman Konjic, Egipat

Više od 400 međunarodnih proizvođača i dobavljača s polja vojne industrije registrirano je na EDEX-u 2021, a više od 30 hiljada posjetilaca ima priliku pogledati najnovije tehnologije, opremu i odbrambene sisteme na kopnu, moru i zraku, saopćeno je iz firme Igman.

Predstavnici Igmana imali su priliku za susrete s poslovnim partnerima, a tom su prilikom potpisali dva nova ugovora s egipatskim oružanim snagama vrijedna 15 miliona maraka.

- Na tržištima vojne industrije bilježi se rast potražnje za municijom malog kalibra, a egipatsko tržište predstavlja jedno od najvažnijih kada je riječ o izvozu Igmana. Egipat konstantno ulaže u jačanje odbrambenih kapaciteta i činjenica da svoje oružane snage snabdijeva našim proizvodima dokaz su našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo zahtjevima velikih vojnih sila. Potpisivanjem novih ugovora učvršćujemo našu poziciju na spomenutom tržištu - kazao je direktor Igmana Đahid Muratbegović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.