open-navfaktor-logo
search
Oštre reakcije
Iran: Na nadvožnjaku postavljena izraelska zastava s natpisom "Hvala, Mossad"
Na nadvožnjaku u Teheranu je postavljena izraelska zastava s natpisom "Hvala, Mossad", što je izazvalo oštre reakcije javnosti širom Irana.
08.12.2020. u 15:04
get url
text

Nepoznati počinilac je izraelsku zastavu postavio na nadvožnjak u mjestu Tahranpars na istoku glavnog grada Irana, a fotografije i snimci te zastave objavljeni su na društvenim mrežama. Kritičari na društvenim mrežama tvrde da je riječ o provokaciji kojom se ukazuje na nedavni atentat i ubistvo jednog od vodećih nuklearnih eksperata Irana Mohsena Fakhrizadeha.

Iranski zvaničnici za atentat optužuju izraelske vlasti i izraelsku obavještajnu službu Mossad, a zvanični Teheran dosad se nije očitovao o kačenju izraelske zastave na nadvožnjak. Iranski predsjednik Hassan Rouhani je najavio da će Iran odgovoriti na ubistvo Fakhrizadeha i da će odgovor biti u adekvatno vrijeme.

Netanyahu je prije dvije godine javno kazao da javnost u Izraelu ne smije zaboraviti ime Mohsena Fakhrizadeha kao vodećeg nuklearnog stručnjaka u Iranu. Ovih dana nije komentirao njegovo ubistvo, već je samo kazao da regiju očekuju napeti dani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.