open-navfaktor-logo
search
Kandidat za načelnika
Irfan Čengić predstavio program za Stari Grad
Večeras je u Sarajevu održana Programska konvencija na kojoj je predstavljen program organizacije za prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo koji će se održati u nedjelju, 29. oktobra.
05.09.2023. u 19:58
get url
text

Kandidat za načelnika Irfan Čengić istakao je da je njegov primarni cilj normalizovati stanje u općini i pokrenuti razvojne projekte. Naglasio je da načelnik to ne može sam učiniti te da je zbog toga zahvalan što ima podršku većine vijećnika, što predstavlja osnovu za realizaciju programa.

- Program ćemo realizovati u tri faze: interventne mjere koje ćemo realizovati u prvih 100 dana, projekti koje možemo započeti i realizovati u prvoj godini mandata te mandatne politike koje će biti završene u roku pet godina. Sve navedene faze će biti transparentne i javnost će o njima biti detaljno informisana, jer je to politika za 21. stoljeće - rekao je Čengić.

Novi projekti, novi odnos prema ljudima i novo vrijeme bez korupcije uz transparentnost su tri cjeline programa koje će do detalja biti razrađene u "Strategiji razvoja Općine Sari Grad Sarajevo", koja će biti usvojena u prvih 100 dana mandata, zajedno sa strateškim ciljevima, prioritetima i konkretnim mjerama, naglasio je Čengić.

Programska konvencija je stranački organ, dok će se detalji programa pojedinačno predstavljati u izbornoj kampanji koja počinje 14. oktobra.

Na večerašnjoj Konvenciji su prisustvovali, pored koalicije stranaka trojke (SDP, NiP i NS) i Demokratska fronta, SBB i Savez za Stari te vijećnici OV Stari Grad.

Predsjednik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta istakao je da uz predsjednika Nikšića osoba koja ga je potakla da se uključi u politiku je bio upravo zastupnik Čengić te da vjeruje da će uz odličnu saradnju sa Vladom Kantona Sarajevo realizovati svoja obećanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.