open-navfaktor-logo
search
Prijetili nožem
Ismir i Đani optuženi za razbojništva u sarajevskim prodavnicama
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ismira i Đanija Taslidža zbog krivičnog djela razbojništvo.
20.02.2024. u 14:31
get url
text

Terete se da su 17. novembra 2023. godine oko 19 sati i 25 minuta ušli u jednu od trgovačkih radnji u općini Novi Grad i uz prijetnju nožem tražili od uposlenice novac iz kase.

Jedan od optuženih je podigao držače za papirni novac, uzeo a potom u kesu stavio 2.093,35 KM, nakon čega su obojica pobjegli.

Šest dana nakon toga, ponovo su zajedno izvršili razbojništvo nad uposlenicom sportske kladionice u istoj općini. Također su joj uz prijetnju nožem oteli iz kase 101 KM.

Isti dan je optuženi Ismir Taslidža ušao u još jednu trgovačku radnju i uposlenici se obratio riječima: "Daj mi pare iz kase". Kada je uposlenica počela vrištati, okrenuo se prema drugoj kasi koju je pokušavao otvoriti nožem u čemu nije uspio. Nakon toga je pobjegao.

U optužnici je predloženo produženje pritvora optuženima. Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje osam svjedoka, dva vještaka i izvođenje više od 60 materijalnih dokaza, saopćilo je Tužilaštvo KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.