open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Istraga ubistva Jasmina Berovića vraćena na početak, građani i za danas najavili protest
Sarajevska policija i dalje traga za tri nepoznate osobe, migranta, koje se sumnjiče da su prošle sedmice učestvovale u tuči u ilidžanskom naselju Otes, a u kojoj je ubijen 36-godišnji Jasmin Berović.
23.11.2020. u 11:00
get url
text

Nakon što je u petak popodne saopćeno da je Marokanac Hicham Aglaras (34), koji je privođen zbog ovog krivičnog djela, oslobođen sumnje i predat u nadležnost Službi za poslove sa strancima, iz MUP-a Kantona Sarajevo nisu se oglašavali sa novim informacijama.

- Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela - navode iz MUP-a KS.

Podsjetimo, policija je nakon nemilog događaja raspisala potragu za Aglarasom, jer je, kako su tada saopćili, na mjestu događaja u kritično vrijeme, bio muškarac, čiji opis odgovara njegovom fizičkom izgledu. Aglaras je nakon toga pronađen i uhapšen, ali se nakon izvršenih provjera i cjelodnevne kriminalističke obrade, nije mogao dovesti u vezu sa tučom u Otesu.

Ubistvo Jasmina Berovića dogodilo se u srijedu oko 22.30 sati ispred ugostiteljskog objekta u Otesu koji drži brat ubijenog.

Kako se neposredno nakon ubistva moglo čuti, ubijeni je sa prijateljima pokušao iz kafića izbaciti migrante prije policijskog sata, a koji su odbijali izaći.

Došlo je do tuče u kojoj su učestvovala tri migranta sa jedne i pet državljana BiH sa druge strane.

Teške povrede zadobili su Husein Džilić i Tarik Džamalija, koji su zbrinuti u KCUS-u, dok je Berović preminuo na mjestu.

Građani su nakon ovog tragičnog događaja, zbog narušene sigurnosne situacije, u tri navrata organizirali mirna protestna okupljanja u Maloj aleji na Ilidži, u Hadžićima i Otesu, dok za danas najavljuju protestno okupljnje u ilidžanskom naselju Blažuj.

Oni, između ostalog, traže da se ograniči kretanje migranata na sarajevskim ulicama, a posebno na području Ilidže i Hadžića, gdje je i smješten najveći broj njih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.