open-navfaktor-logo
search
Kampanja
Italijanska vlada angažira vrhunske influencere za promoviranje nošenja maski
Vrhunska italijanska influencerica Chiara Ferragni i njen suprug reper Fedez pozvali su svoje fanove da nose maske za lice, odazivajući se tako pozivu premijera Giuseppea Contea o podizanju svijesti u borbi s COVID-19.
20.10.2020. u 18:36
get url
text

Ferragni (33) i Fedez (31) posebno su popularni među tinejdžerima i prekinuli su svoj uobičajeni tok glamura na Instagramu kako bi naglasili važnost maski u suzbijanju infekcija.

- U teškoj smo situaciji i nošenjem maske može se izbjeći najgori scenarij, zaključavanje - rekla je Ferragni u utorak svojim 21,5 miliona sljedbenika Instagrama, držeći hiruršku masku u ruci.

Fedez je rekao svojim fanovima da je Conte zvao bračni par tokom vikenda kako bi zatražio njihovu pomoć, a podaci pokazuju da su zaraze rasle među mlađim ljudima, prenosi Reuters.

Italija, evropska zemlja koju je teško pogodio koronavirus, ovog je mjeseca zabilježila porast dnevnih slučajeva, a vlada je naredila nove mjere kako bi pokušala držati infekcije pod kontrolom, uključujući obavezno nošenje maski na otvorenom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.