open-navfaktor-logo
search
Metalska industrija
Italijanski investitori zainteresirani za ulaganje u Konjic
Predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, koja je specijalizirana za tešku stolariju i zavarivanje specijalnih materijala, namjeravaju u Konjicu proširiti proizvodnju.
25.05.2022. u 14:01
get url
text
Konjic
Konjic

Predstavnici italijanske kompanije u srijedu su posjetili Konjic gdje su se sastali s gradonačelnikom Osmanom Ćatićem zbog proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine. Naglasak je bio na Konjic gdje je razvijena metalska industrija, saopćeno je iz Grada Konjica.

- Namjera je da u BiH pokrenemo sestrinsku firmu CO.VE. Engineering Srl, da naše poslovanje proširimo na ovo područje, zaposlimo domaću radnu snagu i dobijemo nove klijente. Sektor metalske industrije u Konjicu je razvijen i ono što smo zamislili, našli smo ovdje. Jako sam zadovoljan prijemom kod gradonačelnika i razmijenjenim informacijama. Vidim pred nama priču koja ima lijep početak i nadam se da će dugo trajati - kazao je direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl Emanuele Verzegnassi.

Nakon sastanka gosti iz Italije sastali su se s predsjednikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasminom Badžakom, a potom su obišli industrijsku zonu kako bi se upoznali s djelovanjem metalskog sektora u Konjicu, kao i potencijalima i mogućnostima koje taj grad ima i nudi kao centar metalske industrije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.