open-navfaktor-logo
search
Nastavak trakavice
Iz Jablanice i Konjica poručuju da se ništa ne radi na tunelu Crnaja, zašto šute u Cestama FBiH
Početak pripremnih radova rekonstrukciji tunela Crnaja, vrijednoj 12,8 miliona KM, bio je zakazan za 11. januar.
20.01.2021. u 07:26
get url
text

Prema informacijama od privrednika iz Jablanice i Konjica, kojih se tunel Crnaja i obustave saobraćaja u njemu tokom rekonstrukcije najviše tiče, trenutno se ništa ne dešava.

- Nema radova na tunelu. Niko nas nije kontaktirao, niko ne odgovara na naše upite. Čekamo ovu sedmicu, pa ćemo onda preduzimati određene korake. Nažalost, nemamo adekvatnog sagovornika kada je ovaj, za nas veliki problem, u pitanju – kaže Jusuf Džafić, predsjednik Udruženja privrednika Jablanice.

Jasmin Badžak u ime privrednika Konjica također kaže da trenutno nema radova na Crnaji.

- Ništa se ne dešava, nema radova. Želim da javnost zna da mi nismo za opstrukciju, da niko nije protiv rekonstrukcije, što smo i poručili s prošlosedmičnog protesta. Samo želimo znati šta nas čeka, koliko će iznositi zastoji, hoće li biti obustave saobraćaja tokom noći… Imamo situaciju da je jedan tunel prema Prozoru već zatvoren, što već stvara problem – naglašava Badžak.

Pokušali smo Cestama FBiH saznati šta će se dešavati s tunelom Crnaja u narednom periodu, ali nismo dobili odgovor na naš upit poslan još u utorak 12. januara, niti su se u međuvremenu javljali na telefon. A postavili smo logična pitanja: Da li su počeli pripremni radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja i šta se konkretno radi? Privrednici iz Jablanice, ali i poslodavci iz cijele države žale se da nisu dobili nikakve pismene garancije od Cesta FBiH u vezi dužine prekida saobraćaja (navodno do 15 minuta) kroz tunel, da li je to tačno? Koliko bi trebali trajati pripremni radovi i kada bi trebao početi glavni dio rekonstrukcije? Koliko će ukupno trajati rekonstrukcija? Da li će, kao što je najavljivano, tokom noći dolaziti do potpune obustave saobraćaja kroz tunel?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.