open-navfaktor-logo
search
Naredba suda u Mostaru
Iznuda, bacanje bombe, nanošenje teških tjelesnih povreda: U akciji FUP-a uhapšena osoba iz Hadžića
Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su osobu inicijala Dž. O. (1992. godište) iz Hadžića osumnjičenu da je kao dio grupe određeni vremenski period vršila pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudila novac.
05.12.2023. u 11:35
get url
text
Privođenje u FUP
Privođenje u FUP

- U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne povrede - saopćeno je iz FUP-a.

Akcija FUP-a kodnog naziva "Jaguar" provedena je danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a, kako je saopćeno, vezano za dokumentovanje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela izazivanja opće opasnosti, teške tjelesne povrede, iznude, a sve u vezi s udruživanjem radi činjenja krivičnih djela. 

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišeno lice DŽ.O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koju navedeno lice koristi, kojom prilikom je pronađen mobitel, sim kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela - navedeno je u saopćenju.

Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

- Tokom provođenja aktivnosti na navedenom predmetu, podršku Federalnoj upravi policije su pružili Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona - dodaju iz FUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.