open-navfaktor-logo
search
Dvostruka eksplozija
Izraelska vojska detonacijom uništila porodični dom Palestinca kojeg je ubila u oktobru
Izraelske snage eksplozivom su uništile kuću Palestinca koji je prethodno ubijen jer je navodno odgovoran za raniji napad na Izraelca na okupiranoj Zapadnoj obali.
16.02.2023. u 15:47
get url
text

Vojska je postavila eksploziv i detonacijom uništila stan porodice Mohammeda al-Jaberija, kojeg su izraelski vojnici ubili prošlog oktobra u Hebronu.

Prva detonacija nije u potpunosti devastirala stan, pa su izraelski vojnici ponovili postupak i još jednom detonacijom uzrokovali veliku materijalnu štetu na cijeloj zgradi, ali i na objektima u tom kvartu.

Samih al-Jaberi, rođak koji živi u istom naselju, kazao je novinaru Anadolije da je dvostruka eksplozija odjeknula u kvartu i izazvala paniku i strah među mještanima.

Ističući kako se palestinski narod neće odreći svojih prava, Samih je rekao da je sreća što niko u ovim eksplozijama nije stradao te je dodao da se materijalna šteta može sanirati.

Izraelska vojska saopćila je da je uništila dom osobe koja je odgovorna za napad u kojem je 29. oktobru ubijen jedan Izraelac u jevrejskom naselju Kiryar Arba u Hebronu.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.