open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Izvještaj protiv direktora zbog pogibije dvojice radnika na gradilištu
Banjalučka policija podnijela je danas izvještaj protiv Darka Milojevića (30) zbog sumnje da je počinio krivično djelo "stvaranje opasnosti nepropisnim izvođenjem građevinskih radova"
31.08.2018. u 10:50
get url
text

Milojević je bio direktor preduzeća "Led projekt".

Iz PU Banja Luka su istakli da je izvještaj podnesen jer se sumnjiči da je 3. avgusta prilikom građevinskih radova, a kao odgovorno lice, postupio suprotno pravilima i propisima i time izazvao opasnost, usljed čega su u banjalučkom naselju Novi Borik poginuli Dobrivoje Topić i Željko Kostić, radnici iz Čelinca.

Nakon desetak dana istrage, inspektor rada u RS utvrdio je niz nepravilnosti, te izvještaj dostavio MUP-u RS i Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. U izvještaju je navedeno da drvena konstrukcija na kojoj su radnici stajali u trenutku povrede, nije imala zaštitnu ogradu i da oni nisu koristili sigurnosni pojas i uže.

- Na licu mjesta utvrđeno je da gradilište nije obezbijeđeno za siguran rad. Građa na gradilištu nije očišćena od eksera i nije složena... – stoji između ostalog u spomenutom izvještaju inspektora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.