open-navfaktor-logo
search
Postavljena dva kriterija
Javni poziv za letove iz Tuzle: Ponuđeno 19 destinacija u Njemačkoj, Švedskoj, Austriji, Turskoj...
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona objavila je javni poziv za aviokompanije koje žele razvijati postojeće ili uvesti nove linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. U javnom pozivu je aviokompanijama na raspolaganje stavljeno 19 linija, a njihov je zadatak da ponude jedinstvenu cijenu za rotaciju, odnosno let u oba smjera.
01.02.2024. u 13:15
get url
text

- Želimo vidjeti koje su kompanije zainteresirane da obavljaju letove, a nakon toga ćemo koncipirati sve ostalo. Dakle, javni poziv je za iskazivanje interesa, određena vrsta subvencija će postojati, ali to će biti naknadno definirano, na osnovu prijava i ponuđenih cijena rotacija. Također, aviokompanije moraju posjedovati obaveznu dokumentaciju da mogu obavljati letove spram liste destinacija koju smo sačinili i koja je dio javnog poziva - kaže za Faktor Denis Bećirović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

U javnom pozivu aviokompanijama je ponuđeno 19 destinacija, najviše je u Njemačkoj, njih osam, i to Frankfurt Hahn, Berlin, Saarbrücken, Hamburg, Baden-Baden, Nürnberg, Köln i Friedrichshafen, četiri destinacije u Švedskoj su Götheborg, Stockholm, Halmstad i Malmö, zatim Esbjerg i Billund u Danskoj, Beč i Salzburg u Austriji, Maastricht i Eindhoven u Nizozemskoj i Istanbul u Turskoj.

Kriteriji za izbor ponude avion sa minimalno 110 sjedišta te najniža cijena po rotaciji. Novac za suvenciju bit će osigurano preko Ministarstva trgovine, turizma i sobraćaja Tuzlanskog kantona na poziciji "Tekući transferi Turističkoj zajednici TK za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turizma", što je projekat koji usvaja Vlada TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.