open-navfaktor-logo
search
Smješten u bolnicu
Još jedan u nizu napada: Mladiću u Bihaću migrant nožem nanio povrede
Još jedan u nizu napada migranata u našoj zemlji dogodio se jučer u Bihaću.
07.05.2021. u 19:23
get url
text

Kako nam je kazao Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, policija je anonimnu telefonsku prijavu dobila sinoć u 18 sati da je u ulici Nositelja hrvatskog trolista, na parking prostoru, uočena jedna muška osoba koja je imala povrede u predjelu leđa nanešene hladnim oružjem, najvjerovatnije nožem.

- Policijska patrola izašla je na lice mjesta i potvrdila navode. Radi se o 29-godišnjaku iz Bihaća koji je imao povrede u predjelu leđa. Odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje mu je ukazana pomoć i konstatovane lakše tjelesne povrede – kazao je Šiljdedić.

U međuvremenu i majka napadnutog mladića, Katka Zarić, na Facebook profilu objavila je kako su jučer oko 18 sati migranti napali njenog sina.

- Oko 18 sati migranti su izboli mog sina sa leđa kod Binga prema Baksaisu. Ne može se više ni izaći vani. Na kraju će moj sin biti kriv, kakva je država. Migranti su zaštićeni, a ko nas i našu djecu štiti. Sin je u bolnici na Hirurgiji, ubodne rane u predjelu leđa – napisala je Zarić.

Šiljdedić je naveo da je, prema do sada prikupljenim informacijama, napad najvjerovatnije izvšio strani državljanin.

- To još uvijek ne možemo potvrditi, s obzirom da do ovog trenutka napadač nije u potpunosti identificiran, odnosno nemamo podatke ko je to počinio, niti razlog zbog kojeg bi to uradio. Povrijeđeni mladić je kazao kako nije siguran da iko ima razloga njega napadati, da ne poznaje osobu koja ga je napala, ali da se radi o migrantu – rekao je Šiljdedić te dodao da policija u saradnji sa Tužilaštvom USK-a nastavlja dalju kriminalističku istragu na ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.