open-navfaktor-logo
search
Pregovori u toku
Još nema zvanične objave: U Kelnu već prodaju aviokarte za Tuzlu, prijevoznik je iz susjedstva
Na internet stranici aerodroma u Kelnu, od 1. novembra, moguće je rezervirati let Air Montenegra za Tuzlu. Kako saznajemo, pregovori državne crnogorske aviokompanije i Uprave Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) su u poodmakloj fazi, ali još nije postignut konačan dogovor.
22.09.2023. u 12:03
get url
text

Podsjećamo, Kompanija Wizz Air od 12. septembra ukinula je svoju bazu u Tuzli, a samim tim i većinu svojih linija, kojih je svojevremeno bilo 16. Uprava MAT-a pokušava nadomjestiti odlazak Wizz Aira, koji će iz Tuzle od 1. novembra letjeti samo za za Dortmund, Memmingen i Basel Mulhouse.

Kako saznajemo, Air Montenegro tek treba dobiti odobrenje od Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine. Također, uporedo se radi i na dogovorima s aerodromima na koje bi ova aviokompanija trebala letjeti iz Tuzle, kao i na dobijanju odobrenja od država u kojima se ti aerodromi nalaze.

Pored Air Montenegra Uprava MAT-a pregovara s još jednom privatnom aviokompanijiom, a konačni cilj je da nadomjeste većinu linija koje je ranije opsluživao Wizz Air. Zbog toga je Uprava MAT-a u pregovorima imala uvjet da baza jednog aviona bude u Tuzli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.