open-navfaktor-logo
search
Redizajn
Kent petit u novom ruhu
Kent petit, jedan od najprodavanijih proizvoda u kategoriji keksa konditorske industrije AS, od sada je dostupan u novom redizajniranom pakovanju.
09.06.2020. u 11:42
get url
text

Redizajnirani su Kent petit 1000 g, Kent petit 800 g, Kent petit 470 g, Kent petit 400 g, Kent petit 175 g., čime su prilagođeni "liniji" ostalih kategorija Kent brenda.

Kent petit je količinski najprodavaniji AS-ov proizvod, a redizajn je urađen u cilju unaprijeđenja vizuelnog identiteta i izgleda ambalaže.

- Dizajn ovog prozivoda nije mijenjan od 2007. godine kada je AS d.o.o. iz Jelaha preuzeo tursku tvornicu keksa Kent Elit u Visokom. Riječ je o prvoj akviziciji AS GROUP koja će ostati zabilježena kao presedan u kojem su po prvi put jedna strana proizvodnja i brend preuzeti od jedne domaće firme. Bila je to ujedno i najava rasta AS GROUP i akvizicija koje će ovu grupaciju promovirati u lidera prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini. Od tada je Kent petit jedan od najprodavanijih domaćih proizvoda, pri čemu možemo istaći da smo trenutno najprepoznatljiviji proizvođač ove kategorije. Obzirom na naše veliko učešće u tržištu, plan je zadržat pozicije i ostvariti još bolje rezultate u budućnosti - pojasnila je Senida Subašić brend menadžerica u kompaniji AS d.o.o., članici AS Holdinga.

Osim domaćeg, artikli u kategoriji Kent petita su vodeći i na izvoznim tržištima.

Trenutno se ovaj omiljeni keks izvozi u Švedsku, Australiju, Hrvatsku, Sloveniju, Njemačku, Austriju, Englesku, Makedoniju, Mađarsku, sa tendencijom daljeg širenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.