open-navfaktor-logo
search
Borba protiv korone
Kinez koji je došao da pomogne Italiji u šoku: Mislite li vi uopće, i dalje hodate i zabavljate se!?
Broj umrlih od virusa korona u Italiji jučer je premašio broj ukupnih žrtava u Kini, odakle se opasan COVID-19 i proširio svijetom, a s obzirom na to da se ondje situacija napokon smiruje, Kina je odlučila pomoći trenutno najvećem evropskom žarištu zaraze.
20.03.2020. u 14:41
get url
text

Tako je sjevernu italijansku regiju Lombardiju u četvrtak posjetio Sun Shuopeng, potpredsjednik Crvenog križa Kine, koji je u Milanu održao konferenciju za novinare i uputio jasan apel Italijanima.

- Situacija u Lombardiji trenutno je vrlo slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Wuhanu, epicentru virusa korona. U Wuhanu, koji je mjesec bio u strogom karantinu, napokon se bilježi trend pada broja oboljelih. Ali ovdje u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantina: javni prijevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske... -  rekao je on i dodao:

- Ne znam razmišljate li vi uopće... Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv virusa korona. Savjetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi bi trebalo da ostanete kod kuće, ljudski životi su najbitniji -  rekao je Sun Shuopeng, koji je u Italiji iz prve ruke svjedočio mnogim problemima u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze virusom COVID-19, piše Jutarnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.