open-navfaktor-logo
search
Podobni, a ne sposobni
Klub zastupnika "Za Bosnu i Hercegovinu": Trojka je pala na "Skenderiji"
Da sve druge propuste vladajuće koalicije u Kantonu Sarajevo zanemarimo, posljednji slučaj sa smjenom direktora KJP Centar "Skenderija" srušio je sve principe i mjere koje su gromoglasno najavljivani.
06.01.2022. u 15:58
get url
text

Saopćeno je to danas iz Kluba zastupnika "Za Bosnu i Hercegovinu", koji čine zastupnici u Skupštini KS Senad Hasanović, Admela Hodžić i Sead Milavica.

- Politika u Kantonu Sarajevo postala je u punom smislu podjela političkog plijena. Ništa tu ne bi bilo ni novo ni neobično za najbogatiji Kanton, da vlast u istom ne obnaša koalicija koja se javno zaklinje u proklamovane principe i mjere.

Da se principi u politici zaborave već nakon prvog kruga raspodjele firmi  i ustanova po svemu sudeći na svojoj koži će osjetiti i Amer Kapo, direktor KJP Centar "Skenderija" - navode iz ovog kluba.

VEZANI TEKST - Sindikat o smjeni Kape: Na čelu javnih preduzeća u KS ipak ima mjesta samo za podobne stranačke kadrove

Dodaju kako "vladajućoj koaliciji očigledno ništa ne znači ni pozitivno poslovanje koje je donijelo rezultat pa KJP Centar 'Skenderija' koja je bila dovedena na ivicu propasti i za koju e tražsilo spasonosno rješenje danas djeluje kao i te kako perspektivno javno preduzeće na posebno atraktivnoj lokaciji".

- Vladajuće ne zanima ni stav Sindikata koji je zdušno stao uz direktora, a koji je očigledno uz spašavanje KJP Centar "Skenderija" uredio i međuljudske odnose pa ovo javno preduzeće konačno diše kao jedan organizam.

Istrajavanje  u smjeni direktora Kape nameće pitanje šta vladajuća koalicija namjerava uraditi sa KJP Centar "Skenderija", da li na mjesto sposobnog ali ne podobnog dolazi stranački kadar sa zadatkom? - navode se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.