open-navfaktor-logo
search
Šokantne optužbe
Ko je uhapšeni Nenad Suzić: Ministar u prvoj Dodikovoj vladi, profesor, pedagog, sociolog...
Napisao 110 naučnih radova, među kojima su brojni koji se odnose na rad sa djecom, kao što su "Kako motivisati učenike", "Emocije i ciljevi učenika i studenata", "Vaspitni rad u odjeljenskoj zajednici"...
06.06.2019. u 13:20
get url
text

Nenad Suzić (69) koji je jutros predat Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka zbog sumnje da je seksualno zlostavljao djevojčicu, bio je ministar prosvjete u prvoj Vladi tadašnjeg premijera RS-a Milorada Dodika.

Ministarsku funkciju obavljao je od 18. januara 1998. do 12. januara 2001. Osim toga on je i pedagog i sociolog, a trenutno je radio kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Suzić je rođen 1950. godine. Učiteljsku školu je završio u Prijedoru, a Filozofski faklultet u Zagrebu, gdje je i magistrirao. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na temu "Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi".

Od 1970. do 1986. je radio kao učitelj, nastavnik, pedagog i profesor sociologije i psihologije. Godine 1996. postaje docent, 2000. vanredni profesor, a 2004. redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Član je savjeta časopisa Defendologija.

Piše za Sociološki godišnjak Sociološkog društva RS-a. Član je Srpske akademije obrazovanja i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

Samostalno je napisao 17 i sedam koautorskih naučnih knjiga, kao i preko 110 naučnih i stručnih radova. Među njima su i brojni koji se odnose na rad sa djecom, njihovo vaspitanje i obrazovanje, kao što su "Kako motivisati učenike", "Emocije i ciljevi učenika i studenata", "Vaspitni rad u odjeljenskoj zajednici", "Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi"...

Suzić je, podsjećamo, uhapšen nakon što je  banjalučkoj policiji slučaj prijavila osnovna škola koju pohađa djevojčica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.