open-navfaktor-logo
search
Granična policija BiH
Kod Čapljine otkriven zasad indijske konoplje, uhapšene dvije osobe
Na području mjesta Dračevo, općina Čapljina, policija je otkrila zasad opojne droge indijske konoplje i uhapsila dvije osobe.
16.07.2021. u 16:48
get url
text
Konoplja
Konoplja

Indijska konoplja pronađena je u četvrtak u operativnoj akciji "Žetva" koju su proveli pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH.

- Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 80 stabljika indijske konoplje, a zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode su lišene dvije osobe, državljani BiH - izvijestili su iz Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da se Granična policija u kontinuitetu bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta i pohvalio aktivnosti pripadnika Središnjeg istražnog ureda GPBiH.

- Ovim putem pohvalio bih Središnji istražni ured Granične policije BiH, posebno Odsjek za prikrivene operacije i Odsjek za istrage, koji redovitim operativnim akcijama bilježe izuzetno dobre rezultate te u kontinuitetu nastavljaju s navedenim aktivnostima, kao i svim ostalim aktivnostima u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta - rekao je Galić.

Rad na predmetu se nastavlja, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljeno nadležnom tužilaštvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.