open-navfaktor-logo
search
Podrška ženama
Kolinda pokazala srednji prst Škori
Izjava Miroslava Škore da se silovana žena, ako zatrudni, o abortusu mora dogovoriti s porodicom izazvala je niz reakcija. 
18.06.2020. u 20:45
get url
text
Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović

Jedna od žešćih bila je ona zamjenice gradonačelnika Osijeka Žane Gamoš, koja je objavila fotografiju na kojoj Škori pokazuje srednji prst te je pozvala i druge žene da učine to isto.

Danas je isto je napravila i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je fotografiju sebe kako Škori pokazuje srednji prst poslala Jutarnjem listu. 

- Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala šta će "baja" reći. Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivijim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak podrške dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju - riječi su Grabar-Kitarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.