open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Krali auta u Sarajevu, Tuzli i Doboju: Tužilaštvu BiH predata trojica automafijaša
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska sinoć su Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teška krađa, predali tri osobe.
21.10.2021. u 14:57
get url
text

Kako je saopćio MUP RS-a, Tužilaštvu su predati Ž. K. iz Banje Luke, M. M. sa Sokoca i M. T. sa Pala.

- Za navedena lica postoji sumnja da su od početka 2021. godine organizovala kriminalnu grupu koja je na području Sarajeva, Tuzle i Doboja vršila otuđenje motornih vozila, koja su potom skrivali i preprodavali na području BiH i Crne Gore - saopćeno je iz MUP-a RS-a.

VEZANI TEKST - Objavljena imena: Šestero uhapšenih zbog krađe skupocjenih vozila u BiH i zemljama EU-a

Prilikom pretresa prostorija koje koriste navedene osobe pronađeno je i oduzeto devet vozila, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

- Istovremeno, policijski službenici su u okviru međunarodne policijske saradnje u Bileći jučer lišili slobode lice inicijala S. A., zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa otuđenjem motornog vozila u Derventi 7/8. septembra i krivičnim djelom razbojništvo izvršenim u Crnoj Gori - navodi se u saopćenju i dodaje da policijski službenici nastavljaju dalji rad dokumentovanjem navedenih predmeta.

Ranije je nezvanično rečeno da su uhapšeni Želimir Knežević iz Banje Luke, Stefan Resanović iz Laktaša, Srđan Pržulj iz Milića, Vladimir Krsmanović i Miroslav Milinković sa Sokoca, te Marko Trifković zvani Žižan sa Pala koji su i ranije dovođeni u vezu sa automafijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.