open-navfaktor-logo
search
Nakon imenovanja
Kreho: Osigurat ću kontinuitet funkcioniranja Suda BiH, svi procesi će biti nastavljeni
Nakon što je na današnjoj sjednici imenovana za vršiteljicu dužnosti predsjednice Suda Bosne i Hercegovine, sutkinja Minka Kreho oglasila se saopćenjem za javnost, a kako je navela, "povodom aktuelne situacije i nakon konsultacija s kolegama sudijama".
21.12.2023. u 16:14
get url
text

VEZANI TEKST - Minka Kreho izabrana za vršiteljicu dužnosti predsjednice Suda BiH

- Imajući u vidu nesvakidašnju i vrlo rijetku situaciju u kojoj smo se našli, Sud Bosne i Hercegovine iskazuje apsolutnu posvećenost ostvarivanju vladavine prava, pravilnom i zakonitom odvijanju postupaka, te zaštiti prava svih učesnika u postupcima pred ovim Sudom, bez obzira na njihov status i ličnost - navela je Kreho.

Dodala je da će "u skladu sa zakonskim ovlaštenjima i dužnostima, osigurati kontinuitet funkcioniranja Suda Bosne i Hercegovine, te će se svi procesi i aktivnosti nastaviti uobičajeno obavljati".

- Na kraju, ljubazno pozivam medije na objektivno informisanje i razumijevanje, sve informacije koje budu raspoložive, s obzirom na specifičnu ranu fazu aktuelnog postupka koji je u žiži javnosti, bit će blagovremeno distribuirane, u skladu sa zakonom i dosadašnjom praksom - navela je Kreho.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.