open-navfaktor-logo
search
Akcija Wolf
Krijumčarenje cigareta: Tužilaštvo traži pritvor, potjernicu i mjere zabrane za pet osumnjičenih
Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za jednog osumnjičenog u akciji "Wolf", za drugog koji je van BiH zatraženo je raspisivanje potjernice dok je zatražilo mjere zabrane za trojicu osumnjičenih.
17.12.2020. u 15:30
get url
text

VEZANI TEKST - Saznajemo ko su uhapšeni u akciji "Wolf" 

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, tužilac je uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora i mjera zabrane za osumnjičene:

1.  Ranko Vuković, rođen 1969. godine u Foči, mjeru pritvora u trajanju od 30 dana,zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, priktivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

2.  V. R. rođen 1976. godine u Plužinama, državljanin Crne Gore, mjeru pritvora u trajanju od 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te raspisivanje međunarodne potjernice jer se osumnjičeni nalazi na području Crne Gore.

3. Jovan Milutinović, rođen 1994. godine u Foči, mjeru zabrane napuštanja boravišta, zabrane putovanja i ograničenja kretanja na adresu na kojoj osumnjičeni boravi.

4. Ratko Janković, rođen 1994. godine u Foči, mjeru zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, ograničenje kretanja na grad Foču i obavezno periodično javljanje u policijsku stanicu.

5. Radenko Obrenović, rođen 1969. godine u Foči, mjeru zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, ograničenje kretanja na grad Foča, te obavezno periodično javljanje u policijsku stanicu.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su kao organizirana grupa vršili krijumčarenje i dalju prodaju velike količine akciznih proizvoda (cigareta), koji nisu bili obilježeni akciznim markicama Bosne i Hercegovine, u skladu s poreznim zakonodavstvom BiH.

Na navedeni način, ostvarivali su veliku nezakonitu imovinsku korist, te nanijeli štetu budžetu i svim građanima Bosne i Hercegovine. Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u odnosu na sve osumnjičene koji su bili obuhvaćeni akcijom koju su po nalogu Tužilaštva BiH, proveli policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a RS-a, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.