open-navfaktor-logo
search
Nakon sjednice
Krišto: Vijeće ministara nije dogovorilo dva zakona zbog nesuglasica, pojavila su se neka vjerska pitanja
Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto obratila se javnosti nakon današnje sjednice ovog državnog tijela.
23.08.2023. u 16:27
get url
text

VEZANI TEKST - "Pao" dogovor partnera, danas imenovanje SNSD-ovog Srđana Amidžića za ministra finansija BiH

Krišto je izrazila zadovoljstvo današnjom sjednicom, te kazala da je usvojen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima koji je upućen u Parlamentarnu skupštinu BiH.

- Mogu kazati da sam zadovoljna današnjom sjednicom i svim što smo uradili. Nismo se izjašnjavali o dvije tačke. Jedna se tiče Zakona o sudovima, druga Zakona o organizaciji tržišta vina. Nismo se usaglasili jer su se pred samu sjednicu pojavile nesuglasice tehničke razine gdje su se pojavila i neka vjerska pitanja - navela je ona.

Dodala je kako je dogovoreno da to usaglase u toku današnjeg, eventualno sutrašnjeg, dana kako bi do kraja sjednice ove zakone uputili Zastupničkom domu.

- Nadam se da će se to uraditi skladno svim političkim dogovorima kako bi Zastupnički dom u ponedjeljak stavio na dnevni red sve ove zakone - kazala je Krišto.

Odgovarajući na pitanje novinara o Zakonu o sukobu javnog interesa Krišto je kazala kako su se o ovoj tački svi složili.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.