open-navfaktor-logo
search
U BVB-u ključa
Kriza u Dortmundu: Srbijanac kritikovao Edina Terzića i dobio otkaz
Borussiju Dortmund trese unutrašnja kriza!
05.12.2023. u 17:39
get url
text

Kako piše Bild u klubu postoje tenzije, a u glavnoj ulozi su Srbijanac Slaven Stanić (49) i Edin Terzić (41), trener bh. korijena, čiji je otac iz Donjeg Vakufa. 

Navodno, Stanić, koji je obavlja funkciju sportskog koordinatora u loži stadiona kritikovao je trenera, te će zbog toga dobiti otkaz!

Tokom konferencije za medije na kojoj je najavljena utakmica protiv Stuttgarta trener Terzić je dobio i neka neugodna pitanja.

- Edine, prema našim informacijama, na pomolu je razlaz sa Slavenom Stanićem. Što nam možete reći o tome? Priča se da su se između vas dogodila jedan ili dva incidenta. Kakav je zapravo vaš odnos - bilo je pitanje za Terzića koje je dobio od novinara Bilda.

I prije nego što je Terzić uspio odgovoriti, umiješao se klupski portparol Sven Westerschulze:

- Dok smo na konferenciji za medije na dan utakmice, bavimo se samo kadrovskim pitanjima, kao i uvijek. Ovdje govorimo o trenutnom sastavu, a sve izvan toga su teme o kojima danas ne raspravljamo.

- Dakle, treba biti jasno: stvari u BVB-u ključaju - konstatuje Bild.

Direktoru Hans-Joachimu Watzkeu (64) posebno se nije svidjelo ponašanje pomoćnika Stanića. On, kao i njegov savjetnik Matthias Sammer (56), bezuvjetno podržava Terzića.

S druge strane je Stanić, blizak čovjek od povjerenja sportskog direktora Sebastiana Kehla (43).

Bild navodi da je jedan od razloga za otkaz Staniću to što se previše miješao u sportske odluke.

Nakon presice BVB je potvrdio rastanak sa Stanićem. 

- Slaven Stanić je u ljeto došao nama s velikom fudbalskom mrežom i velikim iskustvom u različitim područjima profesionalnog sporta. Međutim, intenzivne rasprave proteklih dana dovele su do toga da smo zajednički odlučili da od sada idemo svaki svojim putem. Rastajemo se u dobrim odnosima i želimo Slavenu samo najbolje za njegovu privatnu i profesionalnu budućnost - rekao je sportski direktor Borussije Dortmund Sebastian Kehl.

Na zvaničnoj stranici Milionera oglasio se Stanić:

- Od prvog dana cilj mi je bio iskoristiti svoje vještine i znanje na isplativ način za Borussiju Dortmund. Nakon nedavnih događaja, nisam više 100 posto uvjeren da još uvijek mogu pružiti ovu dodatnu vrijednost. Integritet, poštovanje i povjerenje su mi vrijedni. Želim Hans-Joachimu Watzkeu, Sebastianu Kehlu, trenerskom timu, ekipi i cijeloj BVB porodici sve najbolje u tekućoj sezoni i u budućnosti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.