open-navfaktor-logo
search
Tri punkta u BiH
Lidl je tražio lokaciju od 10 hiljada kvadratnih metara u općini Hadžići
Dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu odvija se u strogoj tajnosti, čak se ne može stupiti u kontakt ni u jednoj od tri registrovane poslovnice Lidla u BiH.
14.07.2021. u 18:05
get url
text

Lidl je do sada otvorio poslovnice u Sarajevu, Banjoj Luci i Brčkom, koje nemaju ni broj telefona. Jedino što se zna da je kapital Lidla BiH 977.915 maraka.

Predstavnici Lidla u tajnosti razgovaraju sa sarajevskim vlastima i općinama. Jedna od posjeta bila je općini Hadžići, ali sa načelnikom Hamdom Ejubovićem nisu mogli ništa dogovoriti.

- Lidl je tražio lokaciju od 10 hiljada kvadratnih metara u općini Hadžići, ali takvu lokciju općina ne posjeduje, pa smo se razišli bez dogovora – rekao nam je Sabahudin Kazić, šef kabineta načelnika Hadžića.

Nezvanično se nabraja nekoliko lokacija u Sarajevu koje bi mogao kupiti Lidl, ali to ne može niko potvrditi. Nagađa se da će prve poslovnice Lidla biti otvorene 2022. godine.

Ono što je poznato da Lidl trenutno ima 11.200 poslovnica u 32 zemlje širom svijeta. Lidl je prve prodavnice prije dvije godine otvorio u Srbiji i uspješno posluju, kao i u Hrvatskoj.

Trgovački lanci u Bosni i Hercegovini trebaju se dobro pripremiti, jer će im Lidil biti velika konkurencija, a kažu i zbog niskih cijena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.