open-navfaktor-logo
search
Teška vremena
Loše vijesti za ljubitelje šopinga; Modni div koji vole i Bosanci zatvara trgovine
Lošim vijestima se ne vidi kraj. Ekonomska situacija i dalje gura brojne firme u krizu. Ljudi troše manje novca na robu zbog ekstremne inflacije. Istodobno, troškovi električne energije i opskrbljivača stalno rastu.  
20.12.2023. u 17:30
get url
text

Posebno modne kuće u ovim teškim vremenima bilježe brojne gubitke. Nakon što su düsseldorfska grupa Peek&Cloppenburg i lanac Hallhuber nedavno objavili stečaj, uskoro bi mogao uslijediti novi stečaj.

Primark je, naime, odlučio zatvoriti nekoliko poslovnica u Njemačkoj, pišu njemački mediji, a prenosi Fenix magazin.

Međunarodni modni trgovac Primark najpoznatiji je po jeftinoj odjeći koju nudi u 15 zemalja. Svatko ko uđe u poslovnice obično se nađe u nevjerojatno velikim prodajnim prostorima u kojima su nagomilane hrpe modnih komada i dodataka.

Uz dječju, žensku i mušku odjeću, diskont nudi i potrepštine za dom i kozmetiku, tako da nijedna želja ne ostane neispunjena.

Koncept je često kritiziran jer ekstremno niske cijene znače vrlo niske plaće za ljude koji stvaraju modu. Zapravo, čini se da koncept više ne funkcioniše tako dobro kao na početku, jer trgovac već nekoliko godina ostvaruje sve više i više gubitaka.

Stoga je Primark trenutno u restrukturiranju, te će također zatvoriti nekoliko poslovnica.

Poslovnica u Gelsenkirchenu već je zatvorena, a poslovnice Primarka u Krefeldu i Kaiserslauternu uskoro će zauvijek zatvoriti svoja vrata.

Kako navode mediji, razlog su trenutne poslovne brojke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.