open-navfaktor-logo
search
Povratak u region
Lufthansa proširuje usluge iz Sarajeva u Njemačku i Evropsku uniju
Njemački avioprijevoznik Lufthansa nadolazećeg ljeta povećava svoje operacije širom bivše Jugoslavije direktnim opsluživanjem šest od sedam tržišta u regiji, kao i povećanjem frekvencije i uvođenjem novih linija kako bi se suprotstavila rastućoj konkurenciji.
11.01.2023. u 13:21
get url
text

Lufthansa konkuriše Air France - KLM grupi, posebno na hrvatskom i slovenskom tržištu, gdje se francusko-nizozemski konglomerat širi i dobro posluje, posebno s transfernim putnicima u Sjedinjenim Državama, Kanadi i zapadnoj Evropi, izvještava Ex-Yu Aviaiton.

S druge strane, rastuća mreža Air Serbia i mogućnosti transfera za regionalna tržišta s novim dugolinijskim uslugama prema Sjedinjenim Državama i Kini također predstavljaju izazov. Zbog toga njemački zračni prijevoznik ovog ljeta uvodi letove za Skoplje, kao i povećanje frekvencije za Beograd, Dubrovnik, Ljubljanu, Sarajevo i Zagreb.

Komentirajući svoje poslovanje, Lufthansa je navela da u Sarajevu uvodi dodatne tri godine sedmično iz Frankfurta na ukupno deset sedmica, prenosi SEEbiz.

- Lufthansa proširuje usluge iz Sarajeva u Njemačku i Evropsku uniju uvođenjem novih letova zajedno s Austrian Airlines, Swiss i Eurowings. Naš uspjeh ne bi bio moguć bez naših partnera i kupaca. Radujemo se nastavak pružanja usluga i fleksibilne mreže putnicima u regiji - naveli su iz Lufthasne.

Glavna evropska središta, poput Londona, Amsterdama i Madrida, najpopularnija su među putnicima sarajevske Lufthanse zajedno s tačkama u SAD-u poput New Yorka, Bostone i Chicage.

Na vrlo konkurentnom srpskom tržištu, Lufthansa je uspjela povećati broj prevezenih putnika između Njemačke i Srbije, što je trend za koji očekuju da će se nastaviti.

- Tržište Srbije jedno je od najvažnijih u jugoistočnoj Evropi za Lufthansu i vidimo veliki potencijal te očekuju daljnja pozitivna kretanja - kazali su iz Lufthanse.

Hrvatska ostaje uporište za Lufthansa Grupu zahvaljujući bliskom partnerstvu s Croatia Airlinesom. Njemački prijevoznik planira održavati do 68 sedmičnih letova u zemlju ovog ljeta.

- Drago nam je što imamo mnogo zadovoljnih kupaca u Hrvatskoj, što je rezultiralo našom izvrsnom reputacijom. Povezujemo Hrvatsku sa svijetom preko naših glavnih zračnih luka i pridonosimo njezinom razvoju - saopćili su.

U Ljubljani Lufthansa sada čini 15 posto svih putnika. Evropa dominira među slovenskim transferima njemačkog prijevoznika, a prednjače odredišta kao što su London Heathrow, Amsterdam, Berlin, Helsinki, Prag i Oslo.

- Lufthansa grupa prepoznala je veliku potrebu za povezivanjem u Sloveniji, njenom stanovništvu i ekonomiji s našom mrežom letova, obrazlažu iz Lufthanse. Prijevoznik će ovog ljeta ostvariti rekordnih 35 sedmičnih rotacija prema glavnom gradu Slovenije.

Lufthansa za tri mjeseca pokreće letove za Skoplje. 

- Lufthansa prvi put nudi Skoplje od 23. aprila i povezivat će glavni grad Sjeverne Makedonije do dva puta dnevno. Predviđeno je da letovi budu atraktivni i za poslovne putnike i za turiste - navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.