open-navfaktor-logo
search
Saopćeno iz kompanije
Lukavačka cementara dobila novog vlasnika
Talentis International Construction Investments Kft. iz Mađarske je novi vlasnik Lukavac Cementa.
26.12.2023. u 09:23
get url
text

Krajem prošle sedmice zvanično je okončan proces akvizicije koji je trajao više mjeseci te su uspješno ispunjeni svi uvjeti koji su bili sadržani u kupoprodajnom ugovoru.

Lukavačka fabrika za proizvodnju cementa osnovna je davne 1974. i naredne godine slavi velikih 50 godina svog postojanja. Zahvaljujući jednoj od najuspješnih privatizacija u BiH, od 2001. godine se snažno razvija i postaje prepoznatljiv brend. Velikim investicijama u savremene tehnologije u proteklih 20-ak godina unaprijeđeni su proizvodni kapaciteti, ali realiziran i niz projekta od društvenog značaj koji doprinose razvoju grada Lukavca, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove kompanije.

- Lukavac Cement d.o.o. kao bh. lider u proizvodnji cementa, koji je i tokom 2023. ostvario zavidne rezultate, i nadalje će djelovati u skladu sa svojom zacrtanom poslovnom strategijom, s posebnim fokusom na inovativni razvoj i još bolje pozicioniranje proizvoda kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Jako nam je važno stalno harmonizirati ekonomske, okolišne i društvene aspekte s ciljem postizanja bolje, održive budućnosti. Želim naglasiti da upravljačka struktura kompanije ostaje potpuno ista, bez ikakvih promjena, u punom kapacitetu nastavljamo saradnju s našim partnerima i kupcima – kazao je Stjepan Kumrić, generalni direktor Lukavac Cementa.

Lukavačka cementara, inače poznata po korištenju alternativnih goriva u svom proizvodnom procesu, zadovoljava sve visoke norme Evropske unije, te promjena vlasničke strukture otvara samo dodatne mogućnosti za njen dalji uspješan napredak i razvoj u skladu sa najvišim standardima, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.