open-navfaktor-logo
search
Predati Tužilaštvu
Maloljetnici napadali penzionere na Alipašinom Polju, 80-godišnjak preminuo
U sarajevskom naselju Alipašino Polje 14. i 16. juna policija je zabilježila četiri nasilnička napada na starije osobe koje su tom prilikom i opljačkane. Jedna osoba je podlegla uslijed teških tjelesnih povreda.
19.06.2023. u 11:43
get url
text

Kako nam je kazala Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo, 17. juna tri maloljetnika su uhapšena za koje postoji osnov sumnje da su počilili sljedeća krivična djela:

- Razbojništvo, razbojništvo u pokušaju, teška tjelesna povreda, teška krađa na naročito drzak i opasan način u pokušaju. Ova krivična djela počinjena su na području općine Novi Grada Sarajevo 14. i 16. juna na štetu tri starije muške osobe i jednog maloljetnika. Dva su u dobi 80 godina, jedan od 70 godina i jedan maloljetnik.

Muškarac u dobi od 80 godina koji je bio žrtva razbojništva koje je izvršeno 14. juna preminuo je istog dana prije ponoći u Općoj bolnici u Sarajevu. Maloljetnike smo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predali u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo – pojasnila je Novalić.

Jednom maloljetniku određen je pritvor, drugi je prebačen u odgojni centar, dok je treći pušten na slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.