open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Maloljetnicu napale četiri osobe u sali Mješovite srednje škole u Donjem Vakufu
Trinaestogodišnja djevojčica napadnuta je u sportskoj sali u Mješovitoj srednjoj školi u Donjem Vakufu.
25.09.2020. u 12:38
get url
text

Kako Faktor nezvanično saznaje, tom prilikom djevojčicu su napale četiri osobe. Kada je pronađena, imala je modricu ispod oka, te je upućena u Dom zdravlja u Donji Vakuf na pregled, a potom i u Kantonalnu bolnicu u Travnik.

Kako je za Faktor kazao Hasan Hodžić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, djevojčica je napadnuta u utorak, 22. septembra.

- Oko sedam sati i pet minuta ujutro PU Donji Vakuf je prijavljeno da se u sali Mješovite srednje škole nalazi maloljetna osoba sa vidnim tjelesnim povredama. Odmah po prijavi izašli su službenici policije koji su utvrdili navode prijave te pristupili poduzimanju mjera i radnji u našoj nadležnosti – kazao je Hodžić.

Radi se na identificiranju osoba koje su učestvovale u napadu, te su, kako nam je rečeno iz MUP-a u saradnji s nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad poduzimaju zakonom propisane mjere.

S obzirom na to da se spominjalo da je djevojčica silovana, iz MUP-a su nam kazali da oni nisu dobili potvrdu da se radi o silovanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.