open-navfaktor-logo
search
Oglasila se i škola
Maloljetnik iz Bihaća najavio masakr kao u Beogradu, policiji poznat od ranije, kažu sve je pod kontrolom
Maloljetni mladić iz Bihaća sa divljenjem je pisao o krvavom piru koji se jučer dogodio u osnovnoj školi u Beogradu te naveo kako nešto slično on planira i za ekonomsku školu u Bihaću.
04.05.2023. u 12:02
get url
text

Njegova objava kruži društvenim mrežama. 

- Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror - napisao je mladić čije godište nije poznato, ali se zna da je u pitanju maloljetna osoba.

To je za Faktor potvrdio glasnogovornik MUP-a USK Bahrudin Dželalagić, koji kaže da je policija sa njegovim aktivnostima na društvenim mrežama upoznata od ranije.

- Policija poduzima sve mjere i radnje da utvrdi slijed događaja, odnosno postavljanje takvih objava na društvenim mrežama. On se nama pojavljuje još od ranije, također, zbog objava po društvenim mrežama - dodao je Dželalagić.

O ovome su se oglasili i iz Mješovite škole u Bihaću putem saopćenja te poručili učenicima i njihovim roditeljima kako nema potrebe za panikom.

- Nadležni organi su uredno i na vrijeme obaviješteni i reagovali su u skladu sa svojim ovlaštenjima - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.