open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz Tužilaštva
Maloljetnik koji je BMW-om udario dvije djevojke u sarajevskom naselju Hrasno pušten na slobodu
Maloljetnik koji je u petak u poslijepodnevnim satima bez položenog vozačkog ispita upravljao BMW-om u sarajevskom naselju Hrasno, i koji je zbog neprilagođene vožnje udario dvije djevojke, pušten je na slobodu.
31.07.2023. u 11:47
get url
text

VEZANI TEKST - Maloljetnik automobilom udario dvije pješakinje u Sarajevu

Informacija je za Faktor potvrđena iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje - kazao nam je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS. 

- U petak, 28. jula, u 18.50 sati u ulici Porodice Ribar bb, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza putničkog automobila marke BMW 520, kojim je upravljala maloljetna osoba H. L. iz Sarajeva, a potom i udara na trotoaru u pješakinje K. S. i S. H. iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede, fraktura lijeve pete, zadobila je pješakinja S. K. koje su konstatovane u KCUS-u, nakon čega je pacijentica upućena na Kliniku ortopedije i traumatologije, gdje je zadržana na daljem liječenju. Lake tjelesne povrede zadobila je druga pješakinja S. H. Povrede su konstatovane na KCUS-u gdje je na Odjeljenju za opservaciju, pacijentica zadržana radi posmatranja - navela je ranije glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.