open-navfaktor-logo
search
MUP HNK
Marić: Policija provodi mjere i radnje u vezi s prijetećim grafitima Hrvatima u Vrapćićima
Policija provodi mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa slučajem prijetećih poruka koje su osvanule u Vrapčićima kod Mostara, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.
21.11.2023. u 12:16
get url
text

FOTO: Fena

Naime, prijeteći grafiti Hrvatima su ispisani u nedjelju navečer, na Mikulića cesti, u naselju u kojem žive malobrojni hrvatski povratnici.

Grafit s istom porukom zabilježen je i prije godinu dana, a Grad Mostar je u januaru 2022. godine prefarbao uvredljive grafite.

FOTO: Fena

Na upit je li prije godinu dana policija imala osumnjičenog za te grafite, Marić je naveo kako nema zvaničnih informacija o tome.

Iz Hrvatske republikanske stranke (HRS) saopćili su naknadno da je njihov gradski vijećnik prefarbao uvredljivi grafit u Vrapčićima.

FOTO: HRS

- Iako je u više navrata zadnjih dana u komunalne službe grada otišao zahtjev za uklanjanje uvredljivih grafita u naselju Vrapčići, komunalne službe su se oglušile na to. Stoga smo se odlučili mi uzeti kantu boje u ruke i otići prefarbati uvredljiv grafit - saopćili su između ostalog iz HRS-a dodajući da će račun ispostaviti Gradskoj upravi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.