open-navfaktor-logo
search
FIPA
Marković na Šesnaestom evropskom samitu u Salzburgu: Inicirana organizacija određenih događaja u BiH
Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) Milica Marković učestvuje na Šesnaestom evropskom samitu u Salzburgu koji će trajati do 29. septembra.
27.09.2020. u 12:46
get url
text

Tema ovogodišnjeg samita je "Evropa, solidarnost i mir", s naglaskom na pandemiju koronavirusa i uticaja iste na ekonomska kretanja i investicije.

Marković će se u okviru samita susresti sa zvaničnicima i privrednicima iz Evropske unije (EU). Također u toku razgovora s organizatorima, Marković je inicirala organizaciju određenih događaja u BiH.

Ovogodišnji samit se organizuje pod posebnim pokroviteljstvom Alexandera van der Bellena, predsjednika Republike Austrije i Sebastiana Kurza, premijera Republike Austrije.

Ovogodišnji govornici će između ostalih biti i Jean-Claude Juncker, Johannes Hahn i Martin Pammer, kao i drugi brojni zvaničnici iz Austrije, Njemačke, Slovačke, Crne Gore, Francuske, Rusije, Švedske, Hrvatske, Mađarske, Belgije i Luksemburga. Također, govornici će biti i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar zdravlja i socijalnih pitanja Republike Srpske Alen Šeranić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.